ER WORDT OVER GESPROKEN !

Reageer om verandering teweeg te brengen.

5/6
Een aannemer
kiezen

Hebt u plannen om uw droomwoning te laten bouwen? De keuze van een aannemer is een belangrijke beslissing waarover grondig moet worden nagedacht bij de uitwerking van uw project…

Hoe een aannemer vinden?


Enkele gouden regels zullen dit voor u vergemakkelijken!

Begin met de raadpleging van de databanken die de gegevens bevatten van aannemers die actief zijn in de verschillende domeinen van de bouwsector. Zo is er bijvoorbeeld de gids « Ik zoek een vakman » van de Confederatie Bouw of de specifieke gids van aannemers voor houtskeletbouw.

Selecteer enkele aannemers om te contacteren. Nadat zij zich een duidelijk beeld van uw project hebben kunnen vormen op basis van de informatie die u hen meegedeeld hebt, zullen zij u een offerte bezorgen.


en ik maak kans op
een renovatie/ bouwcheque van € 5.000Ik deel !

Hoe kunt u zich verzekeren van hun betrouwbaarheid en vakmanschap?


Er bestaan diverse manieren om het vakmanschap van een aannemer na te gaan:


1. Vraag referenties aan de aannemer en neemt contact met hen op.
Of breng een bezoek aan de voltooide werven en woningen van de aannemer, zodat u de kwaliteit van zijn prestaties zelf kunt beoordelen.

2. Controleer of de aannemer over de vereiste beroepsbekwaamheid (ook wel beroepstoegang genoemd) beschikt door de Kruispuntbank van Ondernemingen te raadplegen waarbij hij zich heeft moeten inschrijven.

3. Controleer of de aannemer in regel is met zijn sociale en fiscale verplichtingen. Een aannemer die in de schulden zit, zal waarschijnlijk financiële moeilijkheden kennen.

4. Opteer voor een kwaliteitslabel. Tal van aannemers hebben hun kwalificaties en betrouwbaarheid aangetoond en werden daarvoor bekroond met het Construction Quality –label.

5. Kijk wie er het Charter der Woningbouwers ondertekend heeft.
Dit handvest garandeert de maximale bescherming van uw belangen!


NL