ER WORDT OVER GESPROKEN !

Reageer om verandering teweeg te brengen.

2/6
De regering,
en financiële steun

Investeren in een woning houdt over het algemeen niet te verwaarlozen financiële lasten in …

Er bestaan financiële steunmaatregelen!


Om iedereen toe te laten een eigen woning te kopen of te verbouwen, hebben de Staat en de gewesten diverse premies en financiële steunmaatregelen in het leven geroepen. Deze verschillen van gewest tot gewest.

Bovendien kunt u misschien genieten van de tussenkomsten door provincies, gemeenten en netwerkbeheerders. Een gedetailleerd overzicht van de voordelen vindt u op hun website.

Om van deze steun gebruik te kunnen maken, is het echter noodzakelijk om te voldoen aan enkele voorwaarden met betrekking tot het belastbaar inkomen, het kadastraal inkomen, het gebruik van de woning, de aard van de werken, …

Het portaal Belgium.be geeft een overzicht van de verschillende beschikbare financiële steunmaatregelen voor de aankoop of de verbouwing van een woning. De steunmaatregelen worden vermeld voor de 3 gewesten Brussel- Hoofdstad, Vlaanderen en Wallonië.

Uitgeven, ja. Maar hoe zit het met een belastingvermindering?


Sommige uitgaven voor uw woning geven recht op een belastingvermindering.

Komen enkel in aanmerking:

Goed om te weten: de belastingverminderingen die op federaal niveau worden toegekend, verschillen van de financiële tussenkomsten door de andere overheden. Het is dus toegestaan om voordelen te cumuleren!

« Woonbonus » zei u?


Sinds 1 januari 2005 is de woonbonus een gewestelijke aangelegenheid.

Het gaat om een belastingvermindering die wordt toegekend aan elke persoon die een hypothecaire lening afgesloten heeft voor de aankoop of bouw van zijn enige en eigen woning.


en ik maak kans op
een renovatie/ bouwcheque van € 5.000Ik deel !

Voor meer informatie over de financiële steunmaatregelen en fiscale voordelen?


NL